Fuss önmagadért!

A Városrészek Közötti Futást idén november 14-én délelőtt rendezték meg a Bikás Parkban. A 11. kerületi iskolák kaptak meghívást a programra, öt különböző korcsoportban indulhattak a versenyezni vágyók. Az esemény az óvodás korosztály 200 méteres futásával kezdődött. Minden látogató a helyszínen nevezhetett.

A nevezést követően kicsik és nagyon egyaránt használták a bemelegítéshez a Bikás Parkban található fitnesz sporteszközöket. Volt, aki próba körrel készült a versenyre, mint az a három nyolcadikos lány, akik a Kelenvölgyi Áltlános Iskola tanulói és már rutinos versenyzőnek számítanak a programon. Azt mondták, remélik, hogy az ő iskolájukból vesznek részt a legtöbben és ezért az iskola értékes sportszereket kap.

img_1648.JPG

A tanulók mellett tanárok is neveztek a versenyre. Közülük a Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanítónőjével, Jakab Anitával beszélgettem, aki kerékpárral érkezett. A heti öt testnevelés órából kettőt tart a 2. a osztálynak és az atlétika vonalat erősíti. Ő maga heti rendszerességgel jár futni. Az alsó tagozatosoknak futó edzést tart hetente a Feneketlen tónál. Ősszel harmadik helyezést ért el lány tanulóival a kerületi atlétika versenyen.

Király Nóra alpolgármester is az indulók között volt. Többen családosan vettek részt az eseményen. Aki részt vett a versenyen vagy csak a Bikás Parkban járt, egy jó hangulatú, családias eseményen találta magát, ahol szívesen fogadták, mint versenyző vagy érdeklődő.