Achilles-ín sérüléssel győzött az újbudai anyuka

 

Bíróné Dr. Molnár Valéria álma mindig is az volt, hogy lefussa a maratont. Kitartásának, családja és edzői támogatásnak köszönhette , hogy a 6. helyet a lyoni Szenior Atlétikai Világbajnokságról, ezzel Valéria lett Újbuda leggyorsabb anyukája.

A három gyermekes családanya a gyermeknevelés évei alatt fedezte fel a túlpezsgő energiát a testében. Első maratoni megpróbáltatásán országos bajnoki negyedik helyen ért célba, korosztályában pedig az első lett.

Egy versenyre való felkészülés közben Achilles-ín sérülést szenvedett. Felkereste a 11. kerületi Balance Mozgásterápiás és Sport Innovációs Központot mozgásterápiás programja és anyagi támogatása lehetővé tette Valéria számára a franciaországi Szenior Atlétikai Világbajnokságon való részvételt.

Valéria tehetségét a BEAC sportedzője Szabó Imre is felfedezte és segített az sportoló édesanyának megtervezni és betartani az edzéstervé.

Valéria a Szenior Atlétikai Világbajnokság palettáján a félmaraton mezőnyben nevezett és onnan elhozta a megérdemelt 6. helyét. Az albertfalvai anyuka álma győzedelmeskedett a kilométerek felett.