Újbuda belevalóan védezik

A tiltás színében virító kondom éktelenkedik a Karinthy Frigyes 17-21. sarkán, belevaló tartalommal.


A Móricz Zsigmond körteret és Irinyi János utat összekötő utcán már 3. hete egy teli óvszer akasztja meg a járókelők figyelmét. Ha a körtér felől haladunk lefelé, menetirány szerinti jobb oldalon találhatunk rá erre a kuriózumra. Művészettörténész szemmel tekintve nevezhetnénk dadaista alkotásnak, ha az óvszerre egy oda nem illő címkét aggatott volna a gazdája. Azonban ez nem így történt.

wp_20151126_001.jpg

Ez a jelenség több szempontból problémás, számos oktatási intézmény közelíthető meg a körtéren áthaladva, illetve a 6-os villamos vonalán (pl. Újbudai Széchényi István Gimnázium, Gárdonyi Géza Ált. Isk. stb.). Még az általános iskolásokból ez meghökkenést, értetlenkedést válthat ki, addig a serdülőkorban lévő fiatalok körében nevetség tárgyát képezi, valamint az sem elképzelhető, hogy inspirációt és buzdítást fedeznek fel benne.

Mi van azokkal az újbudai lakosokkal, akik mindennap arra közlekednek, vagy a gyerekeik mindennap elhaladnak a kondom mellett? A felnőttek közömbösek, de a gyermeki kíváncsiság rosszul is végződhet: nem kívánt fertőzések az óvszer megérintése miatt.


Mennyire veszik komolyan a takarítók, hogy Újbuda tiszta és élhető kerület legyen?


Ez a kerítés nem tartozik szorosan az Újbudai Közterület Felügyelet hatóköre alá, azonban járdatakarítás közben a munkásszolgálat figyelmét sem kerülheti el a felkötött, teli kondom. Az óvszer, mint szemét nemcsak a Karinthy utcán jellemző, hanem a Bogdánfy úton is. Egyenlőre ott még sikertelen történetként könyvelhető el, mert azok az eldobált, megbontott óvszerek üresek.