Darth Vader, rohamosztagosok és űrhajók a LEGO Családi Napon

 

A LEGO őszi családi rendezvénysorozatának következő felvonását az Allee bevásárlóközpontban tartották november 6-án és 7-én.

Bár pénteken már látogatható volt a LEGO elkerített birodalma az Allee földszintjén, a szombati hétvége rengeteg kisgyermekes családot odacsábított, így sokakra hosszas sorban állás várt, mielőtt beléphettek a rendezvény kicsi, de annál izgalmasabb színterére. A birodalom azért is egy megfelelő szó a családi nap helyszínének leírására, mert a Star Wars uralta az esemény hangulatát. A jelenlévők beöltözve készíthettek közös fotót egy birodalmi rohamosztagossal, de a legóból épített életnagyságú Darth Vader legalább annyira csábító volt a gyerekek számára.

lulu.jpg

lulu2.jpg

Bevallom, nem számítottam rá, hogy egy legózásért nem különösebben rajongó felnőtt nőként – akit ráadásul nem is a gyerekét hozta el, csak kíváncsi volt – huzamosabb ideig leköt majd a rendezvény, de becsaptak az előítéleteim. Szinte csak azért nem kezdtem el én is az ügyességi, logikai, legó-építési játékokban részt venni, mert a gyerekek ellentmondást nem tűrően elfoglalták a területen felállított összes helyszínt. A színtéren kívül maradva sem unatkoztam, a kiállított alkotásokat, amelyet a Star Wars és a kislányok számára talán érdekesebb Friends téma uralt, érdemes volt megtekinteni.

A feladatokat teljesítő és a kvízeket leggyorsabban megválaszoló gyerekek ajándékokat kaptak, a legügyesebbek Jedi lovaggá válhattak. Emellett ki lehetett próbálni a legnagyobb LEGO Technic modelleket, akiket pedig a nindzsák világa vonzott, a LEGO Ninjago Airjitzu terepén jeleskedhettek. A legkisebbek, akik az ügyességi feladatokban még nem igen tudtak részt venni, egy LEGO DUPLO medence várta, hogy beleugorjanak és szabadon építkezzenek.

lulu3.jpg

lulu4.jpg

 Voltak bennem olyan gondolatok, hogy az egész arról szól, hogy a gyerekek beleszeressenek a kiállított modellekbe, azután rögtön elrángassák a szülőket a LEGO boltokba, hogy elő-karácsonyi ajándékként megvegyék a kiszemelt játékokat. De a helyszínen ezek a negatív érzések el is tűntek, a játékvezetők mindent megtettek, hogy jól érezzék, beleéljék magukat a gyerekek ebbe az elkerített kis világba. Nem bombázták prospektusokkal a szülőket, nem az akciókra való felhívások uralták az eseményt. A LEGO márka nagy figyelmet fordított rá, hogy a Budapesten már több helyszínen megrendezett esemény összehozza a családot és a kicsiket-nagyokat egyaránt megmozgassa. A szülők hősiesen várták ki a hosszú sort akár a bejutásra, akár a fotózásnál, sok apuka pedig gyerekeket megirigyelhető lelkesedéssel látott neki építeni a legókból. A rendezvényt ingyenesen lehetett látogatni, amit hiányoltam, hogy nem volt programfüzet, így érdemes volt odafigyelni a bemondóra, milyen feladatok és játékok zajlanak éppen.

Mint már említettem, a legózás sosem volt a kedvenc elfoglaltságom, ami miatt mégis úgy éreztem, ott a helyem egy családi napon a Star Wars uralkodó miliője volt – az új film közeledtével ugyanis rajongóként minden alkalmat, találkozót megragadok, ahol Leia hercegnővel vagy Chewbaccával – legalábbis az imitátorukkal – találkozhatok. A gyerek nélkül érkező felnőtteket elnézve, ezzel az érzéssel nem voltam egyedül. Az pedig különösen jó hangulatot keltett, hogy sok kutyás gazdit láttam arra tévedni, így a sorban álló gyerekek addig is találtak elfoglaltságot, míg nem kerültek Darth Vader közelébe.

A rendezvény utolsó felvonására november 13-14, a pécsi Árkádban kerül sor – az érdeklődőknek tehát még van lehetőségük részt venni a LEGO Családi Napon.

lulu5.jpg