Megmondjuk, milyen színházi előadásra menj hétvégén Újbudán

 

Töltsd október harmadik hétvégéjét (2015.10. 17-18.) Újbuda színházaiban. A könnyed szórakozás és a spirituális elmélkedések helyei egyaránt garantáltak.A választék széles, bármilyen kedvedben is legyél, megtalálod a helyedet. Vedd meg elő vételben a jegyedfuggony_fel.jpg

SZOMBAT (10.17.)

Azok számára, akik a szombat estét egy nevetéssel szeretnék tölteni, a Centrál Színház bemutatja 19:00-kor kezdődő darabját, A Függöny fel!-t. A Michael Frayn komédiában a színházi kulisszák mögé leshet be a néző: mit csinálnak a színészek a függöny mögött, milyen konfliktusok és gyarlóságok övezik egy színdarab létrejöttét.

  • A szombat délutánt egy korai darabbal lehet megtörni a komor őszi napot. A Karinthy Színházban14:30-ra foglalj helyet Molnár Ferenc Olympia című vígjátékára. Az eltérő társadalmi rétegek keveredéséről, szerelméről és bonyodalmairól komikus formában kapunk képet.
  • A MU Színházban a Tünet Együttes készül egy érdekességgel. Az Apropócímű darabjuk a 7-77 éves korig megélt vagy fiktív emlékekből összegyűjtött egy kollázst, amellyel a gyermeki lét továbbélését idézik meg. A szombat esti emlékezők 19 órakor kezdenek.
  • A Szkéné Színházban egy újabb Nézőművészeti Kft. epizód nézhető meg, A fajok eredete. A darwini ihletésű darab a természettudomány és a költészet ötvözését célozta meg. Szintén 19 órakor kezdődik az elmélkedés a tudományokról, nyelvről és verbalitásról.


VASÁRNAP (10.18.)

  • Az Illatszertár című szerelemről és viszályról szóló sikerdarab 1937-ben indult útjára, méghozzá nem máshonnan, mint a Révay utcai színházból (anno Pesti Színház, ma már Centrál) és meg sem állt Hollywoodig, ahol három filmet is forgattak belőle. 2012-ben mutatták be először, és azóta része daraboknak. Az Illatszertárban lépett először a Centrál színpadra Bereczki Zoltán, aki azóta tagja a színházi palettának. Kezdés: 19:00-kor.
  • Ugyanezen az estén és ugyanígy 19 órakor ismét a Nézőművészeti Kft. kalauzolja el közönséget a döntések világába. A gondnokcímű darab a vacillálások és életbeli megpróbáltatásokról nyújt látleletet egy gondnok szemén keresztül.
  • Szintén 19 órakor a Karinthy Színházban a Te csak pipálj, Ladányi! - egy úri penzió története két felvonásbanegy ritkán játszott, de 2014 februárjától újra felfedezett, egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató színdarab. Bár a cím egy férfiról szól, mégis a nők a célközönség: „A darab tényleges főszereplője Ladányi felesége, Linka, akit Zsurzs Kati alakít, hibátlanul. Ő tartja össze nem csak a színművet, hanem az előadást is. Meg tudja győzni a nézőt arról a szerzői elképzelésről, hogy a nők erősebbek, talán életre valóbbak is sok férfinál.”- irja a Fidelio.

 Ha a jegyek elfogytak és te lemaradtál a kedvenc darabodról, akkor se csüggedj! Az előadások folyamatosak.