Újbudán is végre együtt játszhatnak a sérült és ép gyerekek

Készül az ép és sérült gyerekek közös játékára tervezett MagikMe eszköz Újbudán, nemsokára használatba kerül a libikókaszerűség a diószegi úti játszótéren.

Pár héttel ezelőttig sem a fővárosban, sem vidéken nem volt olyan játszótér, ahol speciális játékok lennének kialakítva a sérült gyerekeknek, és ez zavarta a MagikMe – Én is hadd játsszak veled elnevezésű közösség tagjait. Ők olyan szülők, akik fogyatékkal élő gyerekeket nevelnek és az a céljuk, hogy számukra is lehetővé tegyék azokat a programokat, szabadidős tevékenységeket, melyekben egészséges társaik könnyedén részt vesznek.

A közösség tagjai elhatározták, hogy létrehoznak egy olyan játékot, amivel sérült gyermekeik a kerekesszékeikből kiszállva, akár szülői segítség nélkül is használhatnak ép társaikkal együtt. Emellett céljuk az egészséges gyerekek nevelése az empátiára, toleranciára és együttműködésre. A pénzt közösségi finanszírozással gyűjtötték, az első játszóeszközt Zuglóban avatták október 8-án. Most észrevettük, hogy hamarosan itt a második MagicMe játszóeszköz átadásának az ideje, nálunk, Újbudán a Diószegi út és a David Ferenc utca kereszteződésében található nagy játszótéren.

Még több a MagikMe - Én is hadd játsszak veled közösségről itt olvasható.

megicme2.jpgmagicme1.jpg